Solicitările apicultorilor au fost auzite: În R. Moldova va fi instituită Ziua Națională a Albinei

Solicitările apicultorilor au fost auzite: În R. Moldova va fi instituită Ziua Națională a Albinei
Sursa foto: USAID Moldova / Facebook

În R. Moldova va fi instituită Ziua Națională a Albinei, sărbătoarea urmând să fie marcată anual la data de 20 mai, de Ziua Mondială a Albinelor. În cadrul ședinței din 8 iulie curent, Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv proiectul propus de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Gheorghe Ichim.

În avizul Guvernului se menționează că propunerea de instituire a sărbătorii vine inclusiv în urma solicitărilor insistente parvenite din partea Asociației Naționale a Apicultorilor din R. Moldova, cu scopul de mediatizare sistematică a activității apicole în rândul societății civile și de promovare constantă a consumului de miere și produse apicole de către populația țării, precum și de industria alimentară.

„Creșterea albinelor și producerea mierii reprezintă o îndeletnicire tradițională în majoritatea covârșitoare a localităților din R. Moldova, care istoric s-a conturat ca o importantă activitate economică complementară din domeniul agricol, în vederea obținerii unui produs alimentar natural și ecologic, cu o valoare energetică înaltă”, se mai stipulează în document

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit autorului proiectului, instituirea Zilei Naționale a Albinei va contribui incontestabil la prezentarea R. Moldova ca unul din puținele state europene cu o pondere importantă la nivel internațional în ceea ce privește producerea și procesarea mierii de albine, inclusiv a produselor apicole care va duce la creșterea consumului de miere de albine.

Amintim că, la finele lunii mai, Guvernul a instituit sărbătoarea profesională. Ziua Antreprenorului, care va fi marcata in fiecare an, pe 27 iunie, cu scopul de a promova antreprenoriatul și a celebra succesele cetățenilor care, prin inițiativa lor, contribuie la dezvoltarea comunităților din țara noastră.

Atât Ziua Națională a Albinei, cât și Ziua Antreprenorului nu vor fi zile de odină suplimentare.

O nouă sărbătoare națională în calendar. În ce zi vom marca „Ziua Antreprenorului”
Guvernul a instituit o nouă sărbătoare profesională. Este vorba despre „Ziua Antreprenorului”, care va fi marcată în fiecare an, pe 27 iunie. Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED), instituirea sărbătorii profesionale are scopul de a promova antreprenoriatul, a celebra…