Șoferii care aruncă gunoi în cantități mari riscă să rămână fără mașină. Ministerul Mediului analizează opțiunea

Șoferii care aruncă gunoi în cantități mari riscă să rămână fără mașină. Ministerul Mediului analizează opțiunea
Sursa foto: ronfromyork

Ministerul Mediului vrea pedepse mai dure pentru cetățenii care aruncă gunoi pe marginea drumurilor, lacurilor, râurilor sau în pădure. Reacția vine după ce o femeie a fost a fost filmată cum lasă mai mulți saci cu gunoi pe marginea unui câmp, în orașul Codru.

„Vom impune măsuri mai dure pentru a descuraja acest fenomen, inclusiv analizăm opțiunea de a fi confiscat autovehiculul din care s-a aruncat gunoi în cantități mari. Vom organiza la Ministerul Mediului consultări publice pe acest subiect”, a declarat ministrul Mediului, Sergiu Lazarenco.

Reacția oficialului vine în contextul cazului de la Codru, unde o femeie a aruncat o cantitate mare de gunoi pe marginea drumului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Ministrul a mai menționat că în cadrul campaniei „Pădurea Curată” a fost strâns gunoi din peste 900 de locații din pădurile din țară.

Curățenie în pădurile din R. Moldova. Cum poți participa la acțiunea de salubrizare
Cetățenii țării sunt îndemnați să participe la acțiunea de salubrizare în pădurile din R. Moldova „Pădurea curată”, care se desfășoară în acest weekend, anunță Ministerul Mediului din R. Moldova. O acțiune similară va avea loc și în perioada 20 - 21 aprilie. Cei care își doresc să participe la acți…