SIS, CNA și ARBI vor avea acces la imaginile de pe camerele de supraveghere a traficului rutier

SIS, CNA și ARBI vor avea acces la imaginile de pe camerele de supraveghere a traficului rutier
Imagine simbol. Sursa foto: Depositphotos.com

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Centrul Național Anticorupție (CNA) vor avea acces la imaginile de pe camerele de supraveghere a traficului. Potrivit Bizlaw, prevederea este inclusă într-un proiect de hotărâre de Guvern, care spune că accesul va fi în regim online, fără a avea acces la datele înregistrare de sistem în scopul prelucrării sau modificării acestora.

Sursa citată notează că și Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) va primi statut de utilizator al Sistemului automatizat de supraveghere a circulaţiei rutiere, reieșind din împuternicirile pe care le are -  să efectueze investigațiile financiare paralele, precum și să indisponibilizeze bunurile infracționale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Conform legislației, în prezent, informația din Sistem poate fi accesată și vizualizată de către angajații din cadrul Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Inspectoratului General al Poliției (IGP) și altor autorități administrative din subordinea MAI, precum și din cadrul Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS).

În nota informativă a proiectului se menționează că SIS și CNA trebuie să fie incluși în lista de „utilizatori” ai Sistemului întrucât acestora le revin atribuții în domeniul securității statului, prevenirii și combaterii infracțiunilor și altor încălcări care afectează securitatea națională.

Dacă vor fi aprobate, modificările urmează să intre în vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial.