Servicii de apă și de canalizare mai calitative la Cahul. Au început lucrările de construcție a unei noi magistrale

Servicii de apă și de canalizare mai calitative la Cahul. Au început lucrările de construcție a unei noi magistrale
Sursa foto: Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul

Locuitorii municipiului Cahul și cei din localitățile Roșu, Crihana Veche și Cotihana vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă și canalizare de înaltă calitate, datorită unui proiect finanțat de Guvernul Germaniei și Uniunea Europeană. Cu o valoare totală de peste 46 de milioane euro, proiectul are drept scop construcția Stației de epurare a apelor uzate din oraș, modernizarea și extinderea rețelei de canalizare din municipiu și conectarea a circa 1.900 de gospodării la aceasta.

Prin aceste măsuri investiționale, se urmărește îmbunătățirea semnificativă a nivelului de trai al populației din municipiul Cahul, prin asigurarea unui acces sigur și eficient la rețelele de alimentare cu apă și canalizare.

De asemenea, un alt aspect al acestui proiect este reducerea poluării apelor și conservarea resurselor de apă subterană din sudul țării. Prin implementarea acestui proiect, se va contribui la îndeplinirea obiectivelor stabilite în Planul de management al bazinului hidrografic al districtului Dunăre - Prut și Marea Neagră.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, prin intermediul Proiectului de Aprovizionare cu Apă și Canalizare, Școala de Arte Plastice pentru copii din municipiul Cahul va fi conectată la rețeaua de canalizare, iar lucrările sunt în plină desfășurare.

Pe 18 aprilie, a fost inspectat progresul lucrărilor la rețelele de canalizare de pe strada Ștefan cel Mare, Stația de Epurare a apelor uzate și Stația de Captare a apei Prut, unde a avut loc și lansarea construcției de apeduct.

Proiectul Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul Republicii Federale Germania prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW.