Șeful Biroului Vamal Nord și unul din angajații reținuți în dosarul de corupție, plasați în arest preventiv pentru 30 de zile

Șeful Biroului Vamal Nord și unul din angajații reținuți în dosarul de corupție, plasați în arest preventiv pentru 30 de zile
Sursa foto: NordNews

Șeful Biroului Vamal Nord, Nicolae Mazanca, și unul din cei cinci angajați, reținuți zilele trecute într-un dosar de corupție, vor petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv, în Penitenciarul Nr.13. Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Ciocana pe 5 iulie, scrie PulsMedia și ProTV.

Astfel, magistrații Judecătoriei Ciocana au admis demersul procurorului și au eliberat mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele lui Mazanca și încă unul din angajații reținuți.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Amintim că pe 3 iulie șeful Biroului Vamal Nord - Nicolae Mazanca, precum și alți cinci funcționari vamali, inclusiv șefi ai posturilor vamale din cadrul Biroului,  au fost reținuți într-un dosar de corupție.

„Potrivit probelor administrate de CNA, s-a constatat că bănuiții ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia ar fi pretins și primit remunerații ilicite de la persoane fizice și persoane juridice pentru urgentarea sau eludarea unor proceduri vamale, materializate prin favorizarea celor din urmă la introducerea sau tranzitarea bunurilor pe teritoriul vamal al R. Moldova, contrar prevederilor legii”, au precizat reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA).

Pentru „serviciile” prestate, bănuiții ar fi pretins și acceptat remunerații ilicite care variau între 1,5 mii de euro și 9 mii de euro.

În timp ce era escortat de ofițerii CNA în mașina de arest, șeful Biroului Vamal Nord, Nicolae Mazanca, a declarat pentru NordNews că învinuirile care i se aduc „nu sunt adevărate” și că pledează nevinovat.

Descinderi ca în filme la Biroul Vamal Nord. Șeful biroului și cinci angajați, reținuți într-un dosar de corupție
Șeful Biroului Vamal Nord - Nicolae Mazanca, precum și alți șase funcționari vamali, inclusiv șefi ai posturilor vamale din cadrul Biroului, sunt cercetați într-un dosar de corupție. În urma celor 21 de percheziții efectuate astăzi de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), șase vameși…