Se redeschide circulația rutieră pe Transfăgărășan. Călătorii, îndemnați să nu hrănească urșii

Se redeschide circulația rutieră pe Transfăgărășan. Călătorii, îndemnați să nu hrănească urșii
Colaj ziar.md

Începând cu ziua de mâine, ora 07:00, șoferii vor putea circula din nou pe Transfăgărășan, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă și Piscul Negru. Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că redeschiderea are loc cu aproape o lună mai devreme decât data obișnuită - 1 iulie.

Potrivit CNAIR, circulația va fi permisă doar între orele 07:00 – 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile, drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea acestuia în condiții de siguranță.

Responsabilii din România îndeamnă călătorii să circule cu atenție și să fie vigilenți la urși, întrucât aceștia se deplasează și staționează tot mai des pe partea carosabilă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Fac apel din nou apel la cei care tranzitează Transfăgărășanul să nu încerce să hrănească urșii care staționează în zona drumului, pentru a nu provoca reacții periculoase din partea acestora”, a precizat Cristian Pistol.

Circulația rutieră pe Transfărgărășan este închisă în sezonul rece, din cauza pericolului de avalanşe, dar şi a stratului foarte mare de zăpadă de pe şosea.
Anul trecut, Transfăgărășanul a fost închis circulației pe 6 noiembrie.

De luni, circulația rutieră pe Transfăgărășan și Transalpina se închide
Autoritățile din România anunță că, începând de luni, 6 noiembrie, circulația rutieră pe Transfăgărășan și Transalpina se închide, din cauza condițiilor meteorologice. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere de peste Prut (CNAIR) a emis vineri un comunicat în acest sens. „Având…