Se apropie sesiunea de BAC. Ministerul Educației anunță câți profesori vor evalua testele

Se apropie sesiunea de BAC. Ministerul Educației anunță câți profesori vor evalua testele
Imagine simbol

În total, în sesiunea curentă vor activa 18 comisii de evaluare, în care vor fi încadrați circa 550 de profesori evaluatori. Comisia Națională de Examene a aprobat miercuri, 15 mai, constituirea Comisiilor Republicane de Evaluare pentru sesiunea de bacalaureat 2024, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Toate cadrele didactice au participat la cursuri de formare organizate de MEC și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Profesorii evaluatori au fost propuși de Organele locale de specialitate în domeniul învăţământului, instituţiile de învăţământ profesional tehnic (colegii/ centre de excelenţă), instituţiile de învăţământ superior, iar componența numerică a fiecărei Comisii Republicane de Evaluare a fost stabilită în funcție de numărul testelor scrise la disciplina de examen și timpul destinat verificării testelor.

De asemenea, în cadrul ședinței de miercuri, Comisia Națională de Examene a aprobat decizia referitoare la acordarea condiţiilor speciale de examinare unor candidați care susțin examenele naționale de absolvire în anul curent.

Comisia a evaluat în total 83 de dosare depuse de candidați cu diferite tipuri de dizabilități, dintre care 373 urmează să susțină examenul naţional de bacalaureat, iar 46 – examenele naţionale de absolvire a gimnaziului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În majoritatea cazurilor, s-a solicitat mărirea cu cel mult 60 de minute a timpului destinat efectuării lucrării scrise pentru candidații cu deficiențe neuromotorii sau vizuale grave. De asemenea, în multe cazuri a fost solicitată acordarea mai multor condiţii speciale de examinare, cum ar fi timp suplimentar, separarea de un grup mare sau desemnarea unui asistent individual.

Testele rezolvate vor fi verificate în patru centre republicane de evaluare din Chișinău, începând cu data de 4 iunie. Pe data de 27 iunie, la centrele de bacalaureat, vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază. Sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 4 – 21 iunie 2024.