Scurtmetrajul unui regizor moldovean va fi difuzat în premieră în cadrul unui festival internațional din China

Scurtmetrajul unui regizor moldovean va fi difuzat în premieră în cadrul unui festival internațional din China
Sursa foto: Centrul Național al Cinematografiei / Facebook

Scurtmetrajul unui moldovean va fi difuzat în premieră în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Shanghai, China, la secțiunea competitivă Live Action Short Film. Este vorba de „Place under the sun” (n.red. „Loc sub soare”), în regia lui Vlad Bolgarin.

„Am marea bucurie să vă anunț că premiera mondială a scurtmetrajului „Loc sub soare”, va avea loc pe 19 iunie 2024, la Shanghai International Film Festival, festival de film de categoria A, acreditat de Federația Internațională a Asociațiilor de Producători de Film (FIAPF)! Mulțumesc și felicitări întregii echipe!”, a scris cineastul pe contul său de Facebook.

Centrul Național al Cinematografiei precizează că festivalul de film se va desfășura în perioada 14-23 iunie, fiind unul dintre cele mai mari din Asia.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„SIFF pune un accent deosebit pe descoperirea de noi talente și promovarea unei culturi cinematografice internaționale, cuprinzând o varietate de categorii de nominalizări care evidențiază diferite aspecte ale producției de film, cum ar fi scurtmetraje și lungmetraje de ficțiune, documentare și animație”, menționează CNC.

Potrivit reprezentanților proiectului „Tehnologiile Viitorului”, „Place under the sun” spune povestea unui muzician, care oscilează între dorința de a-și realiza cariera de artist și cea de a se regăsi în orașul natal. Cel care intervine și îl ajută pe bărbat să se decidă este fiul său, în vârstă de șapte ani.

Internet Movie Database (IMDb) notează că Vlad Bolgarin este regizor, scriitor, editor și producător de film. Vlad are 31 de ani, a studiat cinematografia la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău (AMTAP) în perioada 2012-2018, iar în 2017 a fondat compania de producție de film și servicii de post-producție VOLT Cinematography.