Scădere semnificativă a cazurilor de gripă și COVID-19. Câți moldoveni s-au îmbolnăvit săptămâna trecută

Scădere semnificativă a cazurilor de gripă și COVID-19. Câți moldoveni s-au îmbolnăvit săptămâna trecută
Sursa foto: zetat de la Getty Images

În perioada 29 aprilie - 5 mai, au fost înregistrate șapte cazuri de gripă sezonieră, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Potrivit instituției, în perioada menționată, au fost înregistrate 3.536 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), majoritatea fiind la copii.

„Morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) s-a manifestat la un nivel de intensitate joasă, fiind în descreștere cu 31,4% față de săptămâna precedentă a acesteia și cu 10,5% comparativ cu perioada similară a sezonului precedent”, notează ANSP.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Totodată, au fost înregistrate 17 cazuri de COVID-19, inclusiv șapte în regiunea transnistreană, fiind o descreștere cu 61,4% comparativ cu săptămâna precedentă de monitorizare. Din numărul total de cazuri, două sunt în rândul copiilor.

De la începutul perioadei de monitorizare - 2 octombrie 2023, au fost înregistrate 1.768 de cazuri de gripă, 215.676 de cazuri de IACRS și 13.690 de cazuri de infecții respiratorii acute severe.