Satul Colibași din Cahul are o casă de cultură renovată și modernă. Investițiile au costat șapte milioane de lei

Satul Colibași din Cahul are o casă de cultură renovată și modernă. Investițiile au costat șapte milioane de lei
Sursa foto: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

Cei peste 5.800 de locuitori ai satului Colibași din raionul Cahul pot frecventa activitățile culturale din localitate într-o casă de cultură modernă, recent renovată. Prin intermediul Programului Național Satul European, primăria din localitate a primit 7.000.000 de lei pentru reparația totală a clădirii.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), lucrările au inclus renovarea tavanului, pereților și scărilor, precum și aplicarea tencuielii și pardoselii noi.

De asemenea, instituția a fost dotată cu sistem de încălzire, climatizoare și echipamente de supraveghere video.

Concomitent, atât locuitorii din Colibași, cât și cei peste 11 mii de oameni din satele învecinate, pot să-și pună în valoare talentul la târgul local „Orășelul Rustic”, proiect implementat în cadrul Programului Satul European Expres.

Astfel, în piața regională „Cu drag din Colibași” au fost procurate și instalate șase căsuțe, unde meșterii populari, apicultorii și producătorii locali pot să-și comercializeze produsele. Prin intermediul Programului, primăria Colibași a beneficiat de o finanțare de 414 mii de lei.