Șase servicii publice prestate antreprenorilor vor fi digitalizate

Șase servicii publice prestate antreprenorilor vor fi digitalizate
Sursa foto: Jazmin Tabuena de la corelens

Șase servicii publice prestate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), Centrul Național de Acreditare din Moldova (MOLDAC) și Institutul Național de Metrologie (INM) vor fi simplificate. Un proiect de adaptare a cadrului normativ pentru a permite digitalizarea serviciilor a fost votat joi, 21 martie, de către Parlament.

Astfel, în cadrul ANRCETI va fi digitalizată eliberarea permisului tehnic pentru utilizarea staţiilor de radiocomunicaţii și depunerea notificării de către persoana fizică sau juridică care intenţionează să furnizeze servicii poştale.

La MOLDAC, actul de acreditare a organismelor de evaluare a conformității nu va mai fi un act permisiv obligatoriu pentru antreprenori și va fi prestat digital pe platforma instituției.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

La INM va putea fi solicitat digital certificatul de aprobare de model și buletinul de verificare metrologică.

Inițiativa de adaptare a cadrului normativ, elaborată de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, face parte din planul de prestare a 100 % de servicii publice în format digital până în 2030.