Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii: Serviciul „Telefonul Copilului” marchează 10 ani de activitate

Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii: Serviciul „Telefonul Copilului” marchează 10 ani de activitate
Sursa foto: A stockphoto de la Getty Images

Serviciului „Telefonul Copilului” marchează pe 4 iunie zece ani de activitate. Din 2014 și până în prezent, circa 52.600 de apeluri au fost recepționate la numărul unic național 116111 și în chat-ul disponibil pe telefonulcopilului.md.

Potrivit serviciului, peste 4.000 de copii de toate vârstele sunt asistați anual în cazurile de încălcare a drepturilor lor, în apelurile în care sunt interesați despre sistemul de protecție a copilului în R. Moldova și situațiile de criză, dificultăți emoționale sau de relaționare în care este solicitată consiliere psihologică.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM


Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), împreună cu serviciul „Telefonul Copilului", organizează marți, 4 iunie, un eveniment dedicat copiilor de informare și sensibilizare în cadrul MMPS, cu scopul de a proteja și sprijini copiii afectați de violență și abuz.

Evenimentul va începe la ora 11:30 și va aborda următoarele subiecte, inclusiv în contextul Zilei Internaționale a Copiilor Victime ale Agresiunii: nevoia de consiliere și informare privind drepturile copiilor pentru toate vârstele, sprijinirea părinților și îngrijitorilor care solicită consiliere, informare și consultanță, analiza cazurilor de violență, neglijare și diverse tipuri de abuz asupra copiilor. Activitatea se va încheia cu o excursie în incinta ministerului.