România pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

România pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina
Sursa foto: https://presidency.ro/

România pregătește un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina. Anunțul a fost făcut de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, după o discuție cu omologul său român Klaus Iohannis, transmite presa din Ucraina.

Zelenski a menționat pe canalul său de Telegram că în timpul conversației a mulțumit României pentru sprijinul acordat, în special pentru noul pachet de asistență militară care se pregătește.

Acesta l-a informat pe Iohannis cu privire la situația actuală de pe câmpul de luptă și la nevoile fundamentale de apărare ale Ucrainei, în special diferitele tipuri de sisteme de apărare aeriană.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit lui Zelenski, ambii președinți au convenit să accelereze munca comună asupra unui acord bilateral de securitate.

Zelenski i-a mulțumit lui Iohannis pentru confirmarea participării sale la Summitul pentru Pace din Elveția, precum și pentru disponibilitatea sa de a depune eforturi pentru a încuraja participarea altor țări.

Președintele Klaus Iohannis, în timpul vizitei sale în Statele Unite în luna mai, a spus că România ar putea lua în considerare trimiterea unui sistem Patriot în Ucraina.