Rezerviștii Forțelor Armate participă la noi exerciții militare. Anunțul Ministerului Apărării

Rezerviștii Forțelor Armate participă la noi exerciții militare. Anunțul Ministerului Apărării
Imagine simbol. Sursa: Ministerul Apărării

Armata Națională desfășoară, în perioada 1-5 iulie curent, un exercițiu cu rezerviștii Forțelor Armate. Scopul exercițiului este familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, timp de cinci zile, participanții vor fi instruiți în cadrul ședințelor teoretice și practice la diferite locuri de instrucție: trageri de luptă, acordarea primului ajutor medical, pregătirea NBC, antrenamente radio și altele.  

,,Scopul exercițiului este verificarea aptitudinilor rezerviştilor și familiarizării acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale'', menționează reprezentanții Ministerului Apărării.

Instruirea are loc în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Ministerul Apărării anunță un nou exercițiu cu rezerviștii Forțelor Armate
Ministerul Apărării anunță că timp de cinci zile, în perioada 1 - 5 iulie curent, Armata Națională va desfășura un exercițiu cu rezerviștii Forțelor Armate. Astfel, participanții vor fi instruiți în cadrul ședințelor teoretice și practice la diferite locuri de instrucție: trageri de luptă, acordar…