Restricții de circulație în capitală de Hramul orașului Chișinău. Recomandări pentru șoferi

Restricții de circulație în capitală de Hramul orașului Chișinău. Recomandări pentru șoferi
Sursa foto: IPN

Circulația rutieră în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va fi sistată de pe 12 până pe 15 octombrie, în contextul evenimentelor cultural-artistice dedicate Hramul orașului Chișinău. Șoferii sunt îndemnați să respecte solicitările agenților de patrulare și să evite parcarea mașinilor în locuri interzise.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, începând cu ziua de sâmbătă, ora 14:00, și până marți, 15 octombrie, ora 05:00, va fi sistată circulația rutieră în Piața Marii Adunări Naționale, în perimetrul străzilor Maria Cebotari și Vasile Alecsandri.

„Îndemnăm șoferii să respecte solicitările agenților de patrulare care vor fluidiza traficul rutier și să evite parcarea mașinilor în locuri interzise, pentru a nu crea obstacole pentru ceilalți participanți la trafic”, anunță Poliția.

Pe 14 octombrie, în 146 de localități din țară va fi sărbătorit hramul. Poliția va asigura ordinea publică și securitatea rutieră. Cetățenii sunt îndemnați să manifeste un comportament decent și să evite consumul excesiv de alcool.

Oamenii legii recomandă:

  • Nu urcați la volan dacă ați consumat alcool;
  • Părinții sunt rugați să nu-și lase copiii nesupravegheați;
  • Aveți grijă de bunurile personale, în special în locurile aglomerate;
  • Parcați vehiculele doar în locuri special amenajate.

️Dacă sunteți martorii unor încălcări ale legii, Poliția vă îndemnăm să sunați la numărul unic de urgență 112 sau să vă adresați celui mai apropiat polițist.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

ATENȚIE! Medicii avertizează că abuzul de alcool are efecte negative asupra sănătății și agravează riscurile problemelor în familie, sociale și la locul de muncă.

Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), orice doză de alcool poate prezenta risc pentru sănătate. Alcoolul are un impact major asupra sănătății publice, fiind unul dintre principalii factori de risc pentru tulburările neuropsihice, bolile cardiovasculare, ciroza hepatică, unele forme de cancer.

Potrivit noilor modificări la Codul Penal, intrate în vigoare din 7 septembrie 2024, șoferii depistați băuți la volan riscă amenzi de până la 150 de mii de lei sau cu închisoare de la 2 la 5 ani, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Sancțiunea urmează să fie aplicată de instanța de judecată.