Responsabili de la Primăria Bălți, bănuiți că ar fi deposedat de case persoane vulnerabile. O șefă de secție, reținută

Responsabili de la Primăria Bălți, bănuiți că ar fi deposedat de case persoane vulnerabile. O șefă de secție, reținută
Imagine simbol

O șefă de secție din cadrul Direcției generale asistență socială și protecție a familiei a Primăriei municipiului Bălți a fost reținută miercuri, 19 iunie, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Aceasta este cercetată pentru deposedarea de locuințe a unor persoane social-vulnerabile.

Potrivit CNA, în perioada anului 2022, factori de decizie din cadrul Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți au perfectat notarial o procură prin care au împuternicit un asistent social să administreze toate bunurile acesteia.

„Prin respectiva procură, asistentul social a fost desemnat ca moștenitor exclusiv a tuturor bunurilor persoanei, acțiunile fiind îndreptate spre deposedarea ilegală de bunul imobil deținut în proprietate”, notează CNA.

Totodată, aceiași funcționari au perfectat şi autentificat procuri și contracte de întreținere pe viață prin care proprietarul le-a încredinţat dreptul de folosire a patrimoniului său. Concomitent, un angajat al Direcției ar fi transmis 5.000 de euro unui superior „în schimbul nedivulgării unor fapte pretins ilegale comise de către acesta, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Astfel, în urma perchezițiilor CNA, a fost reținută o persoană pentru 72 de ore și ridicate mai multe probe, inclusiv un contract de înstrăinare a bunurilor cu condiția întreținerii pe viață a proprietarului, contract de vânzare-cumpărare, o procură ș.a.

Cercetările pe caz au loc sub conducerea Procuraturii municipiului Bălți într-o cauză penală pornită pe abuz de serviciu. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.