Renault investește 300 milioane euro pentru a produce furgonete electrice în Franța

Renault investește 300 milioane euro pentru a produce furgonete electrice în Franța
Sursa foto: renaultgroup.com

Producătorul auto francez Renault intenționează să investească 300 de milioane de euro în fabrica din Sandouville, în nordul Franței, pentru a produce noua generație de furgonete electrice din 2026, scrie Reuters.

Compania va angaja în următorii patru ani încă 550 de persoane, pe lângă cei 1.850 de angajați, a informat vineri grupul francez.

În 13 martie, un purtător de cuvânt al Renault a declarat pentru Reuters că producătorul auto se așteaptă să finalizeze până la începutul lunii viitoare societatea mixtă pe segmentul furgonetelor electrice cu grupul suedez Volvo și compania franceză de transport maritim CMA CGM.

În toamna trecută, Renault și Volvo au semnat acorduri cu caracter obligatoriu pentru a lansa o nouă companie, unde inițial fiecare deține o participație de 50% și fiecare investește 300 milioane de euro, în următorii trei ani.

De asemenea, CMA CGM a semnat tot atunci o scrisoare de intenție cu Renault și Volvo pentru a se alătura noii companii și a investi 120 milioane de euro prin PULSE, fondul său de energie specializat pe decarbonizarea sectorului de transport și logistic.

Cele trei companii intenționează să prezinte societatea mixtă în 3 aprilie.