Recensământ 2024: Peste 31 de mii de persoane au fost recenzate săptămâna trecută

Recensământ 2024: Peste 31 de mii de persoane au fost recenzate săptămâna trecută
Imagine simbol. Sursa foto: Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA)

Peste 31 de mii de cetățeni au fost recenzați săptămâna trecută în cadrul Recensământului populației și locuințelor. Biroul Național de Statistică (BNS) a anunțat astăzi că la finele zilei de duminică, 16 iunie, au fost recenzate circa două milioane 361 de mii de persoane (atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și fără reședință obișnuită) și circa un milion 614 de mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate).

BNS îndeamnă cetățenii care încă nu au participat la Recensământul populației și locuințelor să ia legătura cu recenzorii responsabili de sectorul de recensământ unde este locul de trai sau să telefoneze la Linia Verde 0800 800 24, pentru a fixa data și ora interviurilor până la data de 7 iulie curent.

Persoanele care nu dispun de contactele recenzorului responsabil de sectorul de recensământ unde este locul de trai al acestora pot stabili contactul cu acesta prin una din următoarele modalități:

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

  • Să completeze formularul de pe site-ul web oficial al BNS, cu informația necesară, pentru a fi contactate de recenzor în vederea stabilirii datei și orei recenzării;
  • Să transmită un mesaj la adresa de email [email protected], oferind informația despre adresa de domiciliu
  • Să telefoneze la Linia Verde 0800 800 24 (apel gratuit).

Potrivit Legii privind recensământul populației și locuințelor, participarea la recensământ este obligatorie. Cei care refuză să participe la recenzare sau furnizează date incomplete și/sau eronate în cadrul recenzării riscă amenzi în mărime de la 1.000 până la 2.500 de lei.