Recensământ 2024: Peste 2,3 milioane de persoane au fost recenzate până pe 9 iunie

Recensământ 2024: Peste 2,3 milioane de persoane au fost recenzate până pe 9 iunie
Sursa foto: tvn.md

La finele zilei de 9 iunie 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 2 milioane 330 de mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită) și circa 1 milion 600 de mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate). Datele au fost oferite de Biroul Național de Statistică pe 10 iunie 2024.

Persoanele care încă nu au participat la Recensământul populației și locuințelor sunt îndemnate de BNS să ia legătura cu recenzorii responsabili de sectorul de recensământ unde este locul de trai sau să telefoneze la Linia Verde 0800 800 24, pentru a fixa data și ora interviurilor până la data de 7 iulie curent. Reprezentanții BNS atenționează că persoanele care vor refuza să participe la recenzare sau vor furniza date eronate riscă amenzi de la 1.000 până la 2.500 de lei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Persoanele care nu dispun de contactele recenzorului responsabil de sectorul de recensământ unde este locul de trai al acestora pot stabili contactul cu acesta prin una din următoarele modalități:

  • Să completeze formularul de pe site-ul web oficial al BNS, cu informația necesară, pentru a fi contactate de recenzor în vederea stabilirii datei și orei recenzării;
  • Să transmită un mesaj la adresa de email [email protected], oferind informația despre adresa de domiciliu
  • Să telefoneze la Linia Verde 0800 800 24 (apel gratuit).

Potrivit Legii privind recensământul populației și locuințelor participarea la recensământ este obligatorie. Persoanele care vor refuza să participe la recenzare sau vor furniza date incomplete și/sau eronate în cadrul recenzării riscă amenzi în mărime de la 1.000 până la 2.500 de lei.