Recensământ 2024: Circa 640 de mii de cetățeni și 445 de mii de locuințe, recenzate în primele două săptămâni

Recensământ 2024: Circa 640 de mii de cetățeni și 445 de mii de locuințe, recenzate în primele două săptămâni
Sursa foto: BNS

Aproximativ 640 de mii de cetățeni și 445 de mii de locuințe, inclusiv neocupate, au fost recenzate în cadrul Recensământului populației și locuințelor din R. Moldova, în perioada 8-21 aprilie. Datele au fost prezentate luni, 22 aprilie, de reprezentanții Biroului Național de Statistică (BNS).

„În cadrul Recensământului populației și locuințelor, în perioada 8-21 aprilie au fost recenzate 640 de mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită) și 445 de mii de locuințe (inclusiv cele neocupate). (...) Îndemnăm populația să fie în continuare receptivă și deschisă de a participa la recensământ”, îndeamnă BNS.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Recensământul Populației și Locuințelor din R. Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie - 7 iulie. Scopul Recensământului populației și locuințelor este de a produce statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării și nuclee familiale, locuințele în care populația își are reședința și condiții de trai, precum și despre clădirile în care sunt situate locuințele. Cetățenii care vor refuza să participe la recensământ riscă amenzi