Reacția autorităților, după ce transportatorii au sistat mai multe rute raionale și interraionale

Reacția autorităților, după ce transportatorii au sistat mai multe rute raionale și interraionale
Sursa foto: Facebook/Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, a mulțumit șoferilor și operatorilor de transport rutier care au ieșit marți la muncă, în ziua în care Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că transportatorii vor intra în grevă. Oficialul a menționat că ministerul „va lucra pentru a îmbunătăți lucrurile în domeniul transportului rutier”.

„Pe parcursul ultimelor zile am avut mai multe discuții cu transportatori care nu susțin blocarea rutelor. Azi majoritatea transportatorilor au fost la muncă. Totodată accentuez că vom lucra pentru a îmbunătăți lucrurile în domeniul transportului rutier. Vom încuraja pe cei care vor să muncească corect. Oamenii au nevoie de transport modern, autobuze și microbuze mai noi, eliberarea biletelor pasagerilor, asigurarea suficientă cu rute la orele și zilele necesare pentru locuitorii din orașe și sate. Șoferii trebuie tratați corect, fără dijmă zilnică în schimb la autorizații eliberate de monopoliști”, a scris Spînu pe Facebook.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Transportatorii au intrat în grevă pentru trei zile. Potrivit Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, în prima zi de protest au fost suspendate în total mai mult de 70% din toate cursele naționale regulate, iar în peste zece raioane au fost suspendate între 90-100% din cursele regulate.

Anterior, APOTA a anunțat despre sistarea rutelor regulate raionale și interraionale, în semn de protest față de modificările Codului transporturilor, adoptate în decembrie anul trecut. Ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că decizia APOTA de a sista cursele raionale și interraionale este una „inacceptabilă” și a anunțat că ANTA ar putea sancționa operatorii de transport care nu vor ieși pe trasee.

Transportatorii au intrat în grevă. Mai multe rute regulate raionale și interraionale, sistate
Transportatorii au intrat în grevă pentru trei zile, așa cum a anunțat anterior Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA). Aceștia protestează împotriva modificărilor Codului transporturilor, adoptate în decembrie 2023. Potrivit presei din Căușeni, la data de 27 februarie în jur…