R. Moldova va semna Convenția europeană pentru protecția animalelor de companie. Prevederile documentului

R. Moldova va semna Convenția europeană pentru protecția animalelor de companie. Prevederile documentului
Imagine simbol

R. Moldova va semna Convenția europeană pentru protecția animalelor de companie. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat miercuri, 12 iunie, avizul consultativ care presupune acest lucru.

Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, Convenția europeană pentru protecția animalelor de companie stabilește standarde și norme în vederea protecției animalelor de companie față de suferințe sau vătămări cauzate de om. Documentul conține principiile care trebuie respectate de către deținătorii de animale.

Printre acestea figurează faptul că deținătorii nu trebuie să abandoneze animalele, dar trebuie să le asigure toate condițiile și îngrijirea necesară.

Totodată, animalele de companie nu pot fi vândute persoanelor mai mici de 16 ani, fără consimțământul părinților. O altă prevedere se referă la interzicerea intervențiilor chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal de companie.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Pentru realizarea prevederilor Convenției vor fi utilizate surse financiare disponibile în bugetul național, inclusiv asistența acordată de către partenerii de dezvoltare. Potrivit autorităților, ratificarea documentului oferă oportunitatea de accesare a fondurilor europene destinate programelor privind bunăstarea și protecția animalelor.

După semnare, urmează procedura de ratificare de către Parlament  a Convenției europene pentru protecția animalelor de companie.