R. Moldova va putea accesa granturi europene pentru implementarea proiectelor în domeniul digitalizării

R. Moldova va putea accesa granturi europene pentru implementarea proiectelor în domeniul digitalizării
Sursa foto: umnat-seebuaphans-images

R. Moldova va beneficia de granturi pentru implementarea proiectelor în domeniul digitalizării. Parlamentul a ratificat Acordul dintre țara noastră și Uniunea Europeană privind participarea țării la Programul Europa Digitală.

Programul va fi implementat în perioada 2021 – 2027 și are un buget total de 7,6 miliarde de euro. Europa Digitală este un nou program de finanțare al UE axat pe digitalizarea întreprinderilor, cetățenilor și instituțiilor de administrare publică.

Astfel, entitățile juridice din țara noastră, organizațiile internaționale și persoanele fizice vor putea accesa granturi pentru implementarea proiectelor din domeniul digitalizării.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Mai exact, sunt eligibile proiectele din domenii precum calculul de înaltă performanță, inteligența artificială, competențele digitale avansate, precum și implementarea și utilizarea optimă a capacităților digitale și interoperabilitatea.

Acordul dintre R. Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre în Programul Europa Digitală a fost semnat la Bruxelles la 19 februarie 2024.

R. Moldova aderă la Programul Europa Digitală prin care va putea accesa fonduri europene
R. Moldova se alătură Programului Europa Digitală, o inițiativă a UE, care vine cu numeroase beneficii pentru antreprenori, administrații locale, sectorul asociativ și cetățeni. Aderarea la acest program înseamnă că mediul de afaceri, primăriile, ONG-urile și instituțiile centrale din întreaga țară…