Punctul de trecere a frontierei de la granița dintre Estonia și Rusia nu va mai funcționa pe timp de noapte

Punctul de trecere a frontierei de la granița dintre Estonia și Rusia nu va mai funcționa pe timp de noapte
Punctul de trecere a frontierei Narva. Sursa foto: Sander Ilvest

Punctul de trecere a frontierei Narva, care face legătura dintre orașul estonian cu același nume și orașul rusesc Ivangorod, din regiunea Leningrad, nu va mai funcționa pe timp de noapte. Măsura a intrat în vigoare miercuri, 1 mai, transmite postul public ERR.

Potrivit sursei citate, Cabinetul de miniștri de la Tallinn a dispus ca punctul de pe podul Narva să funcționeze de la ora 7:00 până la 23:00.

„Cel mai probabil, punctul de trecere Narva va funcționa în acest regim până la reluarea activității punctului de control al vehiculelor, închis din cauza construcției punctului de control Ivangorod. Adică, probabil, până la sfârșitul anului 2025”, notează ERR.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că, în toamna anului 2023, prefectura Ida a Consiliului de Poliție și Grăniceri a anunțat că punctul de frontieră din Narva ar putea fi închis „în curând”.

Atunci, pe podul Narva, supranumit și „Podul prieteniei”, au fost instalate mai multe bariere suplimentare, după ce mai mulți cetățeni din Somali și Siria au ajuns la granița de est a Estoniei și au încercat să intre ilegal în țară. Oficialitățile din Estonia au acuzat Rusia că le-a permis deliberat migranților să facă acest lucru, cu scopul de a destabiliza situația în țara vecină.

Estonia se pregătește de o posibilă închidere a frontierei cu Rusia. Bariere suplimentare, instalate pe podul Narva
Estonia a început să se pregătească de o posibilă închidere a frontierelor cu Federația Rusă. Vineri, la punctul de control al frontierei de pe Podul Narva, care face legătura cu orașul Ivangorod din regiunea Leningrad, au fost instalate mai multe bariere suplimentare, notează radiodifuzorul public…