Proprietarii canalelor de Telegram vor putea obține venituri pe urma muncii lor. Anunțul lui Pavel Durov

Proprietarii canalelor de Telegram vor putea obține venituri pe urma muncii lor. Anunțul lui Pavel Durov
Imagine simbol. Sursa foto: Getty Images

Din luna martie, proprietarii canalelor de Telegram vor putea să înceapă să primească recompense financiare pe urma muncii lor. Anunțul a fost făcut chiar de către dezvoltatorul rețelei Telegram, Pavel Durov.

„Platforma de publicitate Telegram se va deschide în mod oficial pentru toți agenții de publicitate din aproape o sută de țări noi. Proprietarii de canale din aceste state vor începe să primească 50% din orice venit, pe care Telegram îl primește din publicitatea plasată pe canalele lor”, a scris Durov.

Potrivit lui Pavel Durov, canalele de difuzare de pe Telegram generează lunar un trilion de vizualizări. În prezent, doar 10% dintre acestea sunt monetizate prin publicitatea plasată pe Telegram, un instrument de promovare conceput pentru confidențialitate.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Pentru a asigura rapiditatea plăților și retragerilor pentru anunțuri, vom folosi exclusiv blockchain-ul TON. Asemeni abordării noastre în legătură cu numele utilizatorilor Telegram pe Fragment, vom vinde publicitate și vom împărți veniturile cu proprietarii canalelor în Toncoin. Acest lucru va crea un cerc virtuos, în care creatorii de conținut vor putea fie să încaseze Toncoins, fie să le reinvestească în promovarea și modernizarea canalelor lor”, a conchis fondatorul mesageriei.

Dezvoltatorul Telegram a anunțat la finele anului 2020 că în aplicație vor fi afișate reclame. În noiembrie 2021, pe aplicație au început să apară primele reclame oficiale, care erau marcate cu mențiunea „sponsored” și erau publicate pe canalele cu un număr mare de abonați.