Proiecție de lumini, recitaluri și săli expoziționale, deschise până târziu: Noaptea Muzeelor revine la Chișinău

Proiecție de lumini, recitaluri și săli expoziționale, deschise până târziu: Noaptea Muzeelor revine la Chișinău
Sursa foto: Facebook/Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

„Noapte Muzeelor” revine și în acest an la Chișinău. Muzeele din Chișinău vor avea un program special sâmbătă, 18 mai, care va dura până la miezul nopții, iar orarul de funcționare al sălilor expoziționale va fi prelungit.

Astfel, Muzeul Național de Artă a pregătit un program cultural-educațional vast și divers începând cu 14:00. Totodată, vor avea loc mai multe recitaluri:

  • 18:00 - Recital susținut de violonista Irina Mureșan în cadrul Festivalului Internațional Zilele Muzicii Noi;
  • 20:00 - Ansamblul Corzilor fermecate, Școala de Arte Alexei Stârcea;
  • 21:00 - Formația de etno-jazz Trigon, conducător Anatol Ștefăneț.

În incinta sălii cu balcon, programul artistic este următorul:

  • 18:00 - Recital de muzică susținut de elevii Școlii de Arte Alexei Stârcea;
  • 19:15 - Orchestra de cameră a Liceului Republican de Muzică Ciprian Porumbescu;
  • 20:30 - Ansamblul de acordeoniști al Liceului Republican de Muzică Serghei Rahmaninov;
  • 21:00 - Corul de Cameră condus de Ilona Stepan
  • 22:00 Recital de Jazz, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastic.

Totodată, în curtea Muzeului, la ora 22:00 - 23:30 va avea loc o proiecție de lumini. Concomitent, Muzeul anunță mai multe ateliere pentru copii și adulți. Participarea la ateliere va fi posibilă doar prin înscriere prealabilă. Mai multe detalii AICI.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

La Muzeul de Istoria din Chișinău, vor avea loc mai multe evenimente începând cu ora 10:00 și până la 23:00. Astfel, în sala panoramică, va avea loc decernarea premiilor și lansarea expoziției în cadrul Concursului „Arta și mitopoetica orașului”, ediția – V și mai multe recitaluri de muzică.

Totodată, în scuarul Turnului de apă, vor fi organizate târguri, ateliere, concerte, iar seara - proiecție digitală pe clădirea Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău „Turnul de apă – călătorie în timp”. Detalii despre evenimente găsiți AICI.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, invită toți cetățenii, începând cu ora 10:00, la Târgul meșterilor populari, la lansarea coliței poștale „Ursul de Peșteră” și la mai multe recitaluri în incinta instituției. Programul va începe la 10:00 și se va finaliza la 22:00, intrarea fiind gratuită. Mai multe informații AICI.

La Muzeul Național de Istorie, începând cu ora 10:00 și până la 18:00, cetățenii vor putea vedea expozițiile permanente și temporare ale muzeului, dar și participa la un workshop organizat de Ambasada Republicii Populare Chineze la Chișinău. Programul complet îl găsiți AICI.

Noaptea Muzeelor a ajuns la cea de-a 20-ea ediție și se va desfăşura în capitală și în toată țara, în același timp cu mai multe ţări europene, fiind cunoscută și sub denumirea de Noaptea Europeană a Muzeelor. Sute de obiective turistice vor putea fi vizitate cu această ocazie. Muzee, galerii, case memoriale, dar şi multe alte tipuri de instituţii culturale, țin luminile aprinse și porțile deschise, în aceeași noapte, de 18 mai.