Profesori nativi de limba spaniolă vor preda în mai multe instituții de învățământ secundar din R. Moldova

Profesori nativi de limba spaniolă vor preda în mai multe instituții de învățământ secundar din R. Moldova
Imagine simbol

Elevii din mai multe instituții secundare de învățământ din țară vor avea posibilitatea să studieze aprofundat limba spaniolă, de la profesori nativi. Guvernul a aprobat miercuri semnarea acordului de colaborare privind cooperarea în domeniul învățământului bilingv spaniol dintre Ministerul Educației și Cercetării din R. Moldova (MEC) și Ministerul de resort din Spania.

Conform prevederilor acordului, partea spaniolă va oferi sprijin R. Moldova în pregătirea profesorilor de limbă spaniolă și în stabilirea metodelor de predare a limbii, oferind acces la resursele digitale, materiale didactice relevante și diplome de absolvire din partea Spaniei.

Concomitent, autoritățile de la Chișinău vor fi asistate în elaborarea curriculumului pentru studierea aprofundată a limbii spaniole, dar și a altor discipline în limba spaniolă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

De asemenea, în cadrul instituțiilor de învățământ participante în program vor fi delegați profesori nativi din Spania, care vor activa și vor oferi suportul necesar pentru studierea limbii spaniole.

Pe lângă faptul că va crea condiții optime pentru studierea aprofundată a limbii spaniole și va crește accesul elevilor noștri la noi resurse de învățare, acordul va favoriza schimburile educaționale între cadrele didactice din R. Moldova și Spania, susținând dialogul intercultural dintre tinerii din cele două țări.

Actualmente, R. Moldova are experiență în implementarea claselor bilingve francofone în opt instituții de învățământ din țară, cu sprijinul partenerilor din Franța.