Produsul Capital Circulant: Câți agricultori au depus cereri pentru ajutor financiar

Produsul Capital Circulant: Câți agricultori au depus cereri pentru ajutor financiar
Sursa foto: mixetto de la Getty Images Signature

În perioada 15 martie - 26 aprilie curent, 32 de agricultori au depus cereri pentru Produsul Capital Circulant Agricol. Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), dintre acestea, 30 au fost aprobate.

Potrivit MAIA, cu o garanție din partea statului în valoare de până la 1,6 milioane de lei, dar nu mai mult de 80% din valoarea creditului, acest instrument financiar este conceput pentru susținerea necesităților imediate ale sectorului agricol.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Destinația creditelor acoperite de acest instrument este finanțarea mijloacelor circulante, inclusiv refinanțarea creditelor acordate pentru finanțarea mijloacelor circulante. Pentru creditele acordate până la 31 decembrie curent, sunt acceptate credite clasificate în categoria de risc nu mai rea decât „Substandard”.

Agricultorii interesați sunt încurajați să se adreseze băncilor comerciale la care sunt deserviți pentru a accesa produsul.

Fermierii micro și mici pot accesa un nou instrument de creditare. Anunțul făcut de Ministerul Agriculturii
Agricultorii micro și mici din R. Moldova pot accesa un nou instrument de creditare, începând cu ziua de vineri, 15 martie. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) anunță că este vorba despre Produsul Capital Circulant, dezvoltat în comun cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenor…