Principalul furnizor de gaze naturale din România a deschis o sucursală în R. Moldova

Principalul furnizor de gaze naturale din România a deschis o sucursală în R. Moldova
Sursa foto: monitoruldemedias.ro

Cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România, Romgaz, a deschis o sucursală în R. Moldova. Aceasta a fost înregistrată joi, 16 mai, la Agenţia Servicii Publice (ASP) de la Chișinău, în Registrul de Stat al persoanelor juridice, informează compania.

Potrivit comunicatului de presă emis de Romgaz, prin Hotărârea nr. 32/2024, Consiliului de Administraţie al companiei a aprobat înfiinţarea unei sucursale de furnizare gaze în R. Moldova şi efectuarea demersurilor de înregistrare a acesteia sub denumirea „Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaş - Sucursala Chişinău”.

„Demersul înregistrării sucursalei Romgaz la Chişinău se înscrie în sfera acţiunilor pe care compania le derulează în scopul extinderii activităţii de furnizare gaze la nivel regional, obiectiv prevăzut în strategia companiei pentru perioada 2021 - 2030. Romgaz doreşte să contribuie la asigurarea securităţii în aprovizionare cu gaze naturale în R. Moldova, iar pasul făcut asigură premisele atingerii acestui deziderat”, a declarat directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit directorului general adjunct al Romgaz, Aristotel Jude, în perioada imediat următoare, compania va realiza demersurile necesare obţinerii licenţei de furnizare de gaze naturale pe teritoriul țării noastre.

„Suntem convinşi că prezenţa Romgaz în R. Moldova şi tranzacţionarea gazelor naturale pe piaţa centralizată din R. Moldova va contribui eficient la liberalizarea pieţei gazelor naturale din această ţară şi la crearea premiselor necesare stabilirii unui preţ real în beneficiul consumatorilor”, a conchis Jude.

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, cu o participaţie de 70%. Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând în anul 1909.