Primăriile pot beneficia de 15 mii de dolari pentru implementarea politicilor de răspuns la schimbările demografice

Primăriile pot beneficia de 15 mii de dolari pentru implementarea politicilor de răspuns la schimbările demografice
Sursa foto: benscripps de la pixabay

Autoritățile publice locale pot beneficia de suport tehnic și financiar de până la 15 mii de dolari pentru implementarea inițiativelor și politicilor de răspuns la schimbările demografice. Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în R. Moldova în parteneriat cu Cancelaria de Stat lansează Programul de suport financiar pentru autoritățile publice locale (APL) de nivel I, la nivel de primărie.

Programul include suport tehnic și financiar de până la 15.000 mii de dolari, per localitate, pentru implementarea de inițiative locale și politici de răspuns la schimbările demografice precum: fertilitate scăzută, îmbătrânirea populației, emigrarea tinerilor etc.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

La program poate participa orice APL de nivel I din R. Moldova care are cel puțin 4.000 de locuitori.

Procedura de aplicare este următoare: completați și semnați formularul de cerere și exprimare de interes și transmiteți formularul până în data de 3 iulie 2024, ora 23:59 inclusiv, la următoarea adresă electronică: [email protected], indicând titlul mesajului după cum urmează: Program de suport financiar pentru consolidarea guvernării bazate pe date.