Primăria va suplini numărul punctelor de prim ajutor în contextul caniculei

Primăria va suplini numărul punctelor de prim ajutor în contextul caniculei
Colaj ziar.md. Sursa foto: Telegram/Primăria

Municipalitatea va mări numărul punctelor de prim ajutor în scopul combaterii efectelor cauzate de caniculă. Potrivit șefului adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, într-o săptămână peste 16 mii de persoane au beneficiar de ajutor și s-a consumat peste 4.000 de litri de apă.

Primarul capitalei, Ion Ceban, în debutul ședinței, a cerut să fie suplinit numărul corturilor pentru a face față solicitărilor, având în vedere faptul că în această săptămână meteorologii au prognozat vreme caniculară.

„În funcție de necesitățile și situația curentă, să crească până la 5 locații aglomerate în fiecare sector și dacă sunt cel puțin +30 de grade aceste corturi oferite de municipalitate obligatoriu să funcționeze”, a spus Ceban.

Bolocan a menționat că în această săptămână va fi mărit numărul de corturi. În total, în toate instituțiile medicale publice și private, săptămâna trecută s-au raportat peste 1.444 de adresări din cauza caniculei, iar la corturile instalate în oraș au fost 600 de adresări la personalul medical.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Premierul Dorin Recean, în debutul ședinței Guvernului, a cerut Ministerului de Interne să instaleze corturi anti-caniculă. Începând cu 1 iulie, în locurile publice aglomerate din capitală au fost instalate puncte de prim ajutor, cu distribuirea apei potabile, ca măsură de minimizare a impactului temperaturilor ridicate pe timp de vară.

Meteorologii au emis cod galben de caniculă până pe 12 iulie curent. Astfel, sunt prognozate maxime de cel puțin +33 de grade Celsius.

În Chișinău sunt instalate corturi de prim ajutor în scopul combaterii efectelor cauzate de caniculă
În locurile publice aglomerate din capitală vor fi instalate, începând cu ziua de 1 iulie, puncte de prim ajutor, cu distribuirea apei potabile, ca măsură de minimizare a impactului temperaturilor ridicate pe timp de vară, anunță Primăria capitalei. Punctele de prim ajutor se află în următoarele z…
Cod galben de caniculă în R. Moldova: Temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cu puțin timp în urmă cod galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. Avertizarea va intra în vigoare duminică, 7 iulie și va fi valabilă până pe 12 iulie. În perioada 07-12 iulie 2024, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°