Pretinsele autorități din Stânga Nistrului au prelungit din nou codul galben de „amenințare teroristă”

Pretinsele autorități din Stânga Nistrului au prelungit din nou codul galben de „amenințare teroristă”
Sursa foto: flytrippers.com

Tiraspolul a prelungit codul galben de „amenințare teroristă” din regiunea transnistreană cu încă 60 de zile, până pe 10 septembrie. Așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat astăzi un decret în acest sens. Decizia va intra în vigoare pe 12 iulie.

„Ordon extinderea valabilității codului „galben” de amenințare teroristă pe întreg teritoriul Republicii Moldovenești Nistrene cu 60 (șaizeci) de zile”, se menționează în document.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Regiunea transnistreană a introdus cod roșu de „amenințare teroristă” în aprilie 2022, după ce pretinsele autorități din stânga Nistrului au anunțat despre „atacuri” asupra clădirii așa-numitei structuri de securitate, asupra unei unități militare de lângă satul Parcani și asupra a două antene de radiocomunicații din apropierea satului Maiak, raionul Grigoriopol.

Ulterior, a fost impus codul galben de „amenințare teroristă”, prelungit cu câte 15, 30 sau 60 de zile. Ultima dată, acesta a fost prelungit pe 10 mai, măsura urmând să expire vineri, 12 iulie.