Președintele Turciei a decretat zi de doliu național în legătură cu decesul președintelui iranian Ebrahim Raisi

Președintele Turciei a decretat zi de doliu național în legătură cu decesul președintelui iranian Ebrahim Raisi
Colaj ziar.md. Sursa foto: Reuters

Liderul de la Ankara Recep Tayyip Erdoğan a decretat zi de doliu național în Turcia, în legătură cu decesul președintelui iranian Ebrahim Raisi. Potrivit agenției Anadolu, liderul turc a anunțat acest lucru după o reuniune a Cabinetului de miniștri la complexul prezidențial din capitala țării sale.

În aceeași ordine de idei, Erdoğan a ținut să sublinieze contribuția Turciei în eforturile de căutare și salvare a lui Raisi, după ce a apărut știrea că elicopterul la bordul căruia acesta se afla s-a prăbușit în nord-vestul Iranului.

„O dronă Bayraktar Akinci a desfășurat 7,5 ore de activități de căutare și scanare în regiune, în ciuda condițiilor meteorologice dificile și a zburat în total 2.100 de kilometri”, a adăugat el, referindu-se la vehiculul aerian fără pilot fabricat în Turcia.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

După ce elicopterul lui Raisi s-a prăbușit, Ministerul Apărării Naționale din Turcia a trimiz în zona accidentului o dronă Akinci și un elicopter de tip Cougar, cu capacități de vedere pe timp de noapte, pentru a ajuta la căutări.

Președintele iranian, Ebrahim Raisi, și ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopterului care îi transporta pe oficiali, în provincia Azerbaidjanul de Est, nord-vestul țării, duminică, 19 mai.

Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit în urma prăbușirii elicopterului în care se afla
Președintele iranian, Ebrahim Raisi, și ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopterului care îi transporta pe oficiali, în provincia Azerbaidjanul de Est, nord-vestul țării, duminică, 19 mai. Informația a fost confirmată luni, 20 mai, de c…

Din Liban până în Irak, trecând prin Siria, aliații Iranului din regiune au adus luni un omagiu președintelui iranian, salutând angajamentul său față de „axa de rezistență” împotriva Israelului.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat luni cinci zile de doliu naţional după moartealui Raisi. La rândul său, Libanul a anunțat luni trei zile de doliu național pentru președintele şi șeful diplomației iraniene.

Mesaje de condoleanțe au trimis şi liderii altor țări din regiune, precum președintele sirian Bashar al-Assad, regele Iordaniei - Abdullah, președintele Egiptului - Abdel Fattah al-Sissi, dar şi lideri din UE, Japonia, India sau Venezuela.

Israelul declară că nu este implicat în moartea liderului Iranului. Mesaje de condoleanțe din Rusia și China
Israelul nu a fost implicat în moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter în care și-au pierdut viața mai mulți membri ai anturajului său, inclusiv ministrul de externe, a declarat luni pentru Reuters un oficial israelian, în timp ce mesajele de condoleanțe continuă să…