Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit în urma prăbușirii elicopterului în care se afla

Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit în urma prăbușirii elicopterului în care se afla
Sursa foto: Reuters

Președintele iranian, Ebrahim Raisi, și ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopterului care îi transporta pe oficiali, în provincia Azerbaidjanul de Est, nord-vestul țării, duminică, 19 mai. Informația a fost confirmată luni, 20 mai, de către un oficial iranian, transmite Reuters.

Agenția Mehr a anunțat, luni dimineață, că președintele iranian, ministrul de externe Hossein Amirabdollahian şi alți pasageri ai elicopterului prăbușit, inclusiv guvernatorul provinciei Azerbaidjanului de Est, Malek Rahmati, au murit.

Nu există încă o confirmare oficială a morții lui Raisi, dar medicii au declarat că nu au găsit „niciun semn” de viață la locul prăbușirii.

Surse citate de organul de presă de stat de la Teheran spun că accidentul s-a produs din cauza ceții.

În total, în convoiul aerian erau 3 elicoptere, dintre care 2, care transportau alți miniștri și oficiali, au ajuns în siguranță la destinație.

Elicopterul care îl transporta pe președintele Iranului, Ebrahim Raisi, în vârstă de 63 de ani, s-a prăbușit în provincia Azerbaidjanul de Est, nord-vestul țării, duminică, 19 mai.