Premii de până la trei milioane de lei pentru sportivii moldoveni care vor fi medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris

Premii de până la trei milioane de lei pentru sportivii moldoveni care vor fi medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris
Sursa foto: olympic.md.

Sportivii moldoveni care vor fi medaliați la ediţia a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice de vară şi ediţia a XVII-a a Jocurilor Paralimpice din anul curent, organizate în orașul Paris, Franța, vor primi premii de până la trei milioane de lei. Guvernul a aprobat cuantumul premiilor pentru performanţele obţinute de sportivi.

Astfel, pentru medalia de aur sportivii vor primi 3.000.000 de lei, iar pentru medalia de argint - 2.600.000 de lei, iar pentru cea de bronz - 2.000.000 de lei.

Sportivii care vor ocupa locul IV vor primi 600.000 de lei, pentru locul V statul le va oferi 600.000 de lei, iar pentru locul VI – 400.000 de lei. Totodată, pentru locul VII sportivii vor primi 300.000 de lei, iar pentru locul VIII - 200.000 de lei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pentru antrenori – valoarea premiului va fi egală cu valoarea premiului sportivului, dar nu va depăşi suma acordată sportivului în cazul în care acesta este asistat de mai mulţi antrenori, iar dacă antrenorul a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi, acestuia i se acordă un premiu egal cu valoarea celui mai mare premiu acordat unui sportiv, majorat cu 75% din valoarea fiecărui premiu acordat celorlalţi sportivi premiaţi.

Totodată, pentru antrenori – în cazul sporturilor individuale, la care pregătirea este asigurată de mai mulți antrenori, iar competiția se desfășoară separat pe mai multe probe la care se acordă titluri și medalii, premierea persoanelor respective se va face în limitele sumei totale a premiilor individuale acordate sportivilor. Cuantumul premiilor ce se acordă fiecărui antrenor se stabilește în funcție de aportul acestuia la obținerea rezultatelor.

Concomitent, pentru medici – valoarea premiului va constitui 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat pe perioada ciclului olimpic, dar nu va depăşi 10% din valoare, iar pentru maseuri – valoarea premiului va constitui 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat pe perioada ciclului olimpic, dar nu va depăşi 10% din valoarea premiului sportivului în cazul în care acesta este asistat de mai mulţi maseuri.

Potrivit proiectului, acoperirea cheltuielilor legate de plata premiilor respective se va efectua din contul și în limitele mijloacelor financiare alocate Ministerului Educației și Cercetării pentru anul curent.