Premierul ungar Viktor Orban a declarat că țara sa susține planul de pace al Chinei pentru Ucraina

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că țara sa susține planul de pace al Chinei pentru Ucraina
Sursa foto: 

Ungaria sprijină așa-numitul plan de pace al Chinei în războiul din Ucraina. Declarația a fost făcută de premierul maghiar Viktor Orban în cadrul unei conferințe de presă cu liderul chinez Xi Jinping la Budapesta, scrie presa din Ucraina.

„Astăzi, Europa este de partea războiului, singura excepție fiind Ungaria, care solicită o încetare imediată a focului și negocieri de pace și sprijină toate eforturile internaționale care vizează pacea”, a spus Orban.

Premierul Ungariei a remarcat că unul dintre pilonii noii ordini mondiale este China. Potrivit acestuia, Budapesta susține inițiativa de pace prezentată de liderul chinez.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În februarie anul trecut, China a dezvăluit așa-numitul plan de pace din pentru Ucraina care conținea 12 puncte. Recent, pe 16 aprilie 2024, Xi Jinping a spus că China sprijină organizarea unei conferințe internaționale de pace în Ucraina, dar numai cu participarea Rusiei.

Pe 2 mai curent, șeful biroului președintelui ucrainean, Andrei Ermak a spus că absența Federației Ruse la summitul pentru pace din Elveția este fundamentală pentru Ucraina, dar se face totul pentru a se asigura prezența Chinei.