„Practică depășită și lipsită de utilitate”. Locuitorii capitalei, îndemnați să evite văruitul copacilor

„Practică depășită și lipsită de utilitate”. Locuitorii capitalei, îndemnați să evite văruitul copacilor
Imagine simbol

În preajma Paștelui, gospodarii, inclusiv cei care locuiesc la bloc, obișnuiesc să văruiască arborii și bordurile. În acest context, Primăria municipiului Chișinău îndeamnă locuitorii capitalei să se abțină de la această activitate.

„Această practică este depășită și lipsită de utilitate în cazul localităților urbane. Totodată, aducem mulțumiri cetățenilor care dau o mână de ajutor serviciilor municipale la salubrizarea urbei, prin participarea la curățenie în curțile de bloc, pentru a contribui cu toții la îmbunătățirea imaginii orașului în care locuim, în preajma Sărbătorii Învierii”, a precizat municipalitatea.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit platformei Agrointeligența, văruirea trunchiurilor se face pentru distrugerea ouălor de insecte şi a paraziţilor care se află în crăpăturile din scoarţă. Prin văruire se împiedică şi dezvoltarea muşchilor şi a lichenilor pe trunchiuri.

Primăvara, varul constituie un strat protector în fața razelor solare nocive. Concomitent, acesta mai are și un rol estetic, oferind livezilor un aspect îngrijit.