Polonia va cere explicații Rusiei după ce o rachetă de croazieră rusă i-a încălcat spaţiul aerian

Polonia va cere explicații Rusiei după ce o rachetă de croazieră rusă i-a încălcat spaţiul aerian
Sursa foto: t.me/andrii_nebytov

Polonia va cere explicații Federației Ruse după ce o rachetă de croazieră lansată de Rusia împotriva unor ţinte din vestul Ucrainei a încălcat pentru scurt timp spaţiul aerian al Poloniei, scrie UNIAN. Potrivit sursei, obiectul a pătruns în spaţiul aerian polonez în apropierea satului Oserdow.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 04:23.

„A fost încălcat spațiul aerian al Poloniei cu o rachetă de croazieră lansată în această noapte de către Rusia. Țintele atacurilor au fost orașele din vestul Ucrainei. (...) Obiectul a pătruns în spaţiul aerian polonez în apropierea satului Oserdow şi a rămas acolo timp de 39 de secunde, a declarat Ministerul Polonez al Apărării.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit comandamentului operaţional al forţelor armate din Polonia, în urma incidentului, „au fost activate toate procedurile necesare pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez”.

Un incident similar a avut loc în decembrie anul trecut când o rachetă rusă a pătruns în spaţiul aerian polonez înainte de a-l părăsi câteva minute mai târziu, în direcţia Ucrainei. În noiembrie 2022, o rachetă ucraineană a căzut în satul polonez Przewodow, în apropiere de graniţa cu Ucraina, provocând moartea a două persoane.