Polițistul care a refuzat și denunțat mita de 20 de mii de dolari - avansat în grad înainte de termen

Polițistul care a refuzat și denunțat mita de 20 de mii de dolari - avansat în grad înainte de termen
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne

Polițistul care a refuzat și a denunțat o mită de 20 de mii de dolari s-a dovedit a fi șeful Inspectoratului de Poliție Botanica, Sergiu Rusu. Pentru fapta sa, acesta a fost avansat înainte de termen până la gradul special de comisar șef, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Vreau să mulțumesc domnului Sergiu Rusu pentru onestitatea și valorile promovate prin gestul său. El a demonstrat că în sistemul afacerilor interne activează oameni onești, oameni care apreciază valorile cu care au fost instruiți. [...] Gestul domnului Rusu este foarte apreciat și reprezintă un model de urmat pentru toți”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

Amintim că, în dimineața zilei de vineri, 31 mai, Centrul Național Anticorupție (CNA) a anunțat reținerea unui cetățean din Ucraina, care ar fi încercat să-l mituiască pe șeful unui inspectorat de poliție din Chișinău cu 20.000 de dolari. În acest mod, străinul ar fi încercat să-și scape afacerea clandestină de eventuale controale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Un ucrainean ar fi încercat să-l mituiască pe șeful unui inspectorat de poliție din Chișinău cu 20.000 de dolari
Un cetățean din Ucraina a fost reținut de Centrul Național Anticorupție (CNA) și Serviciul protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (SPIA a MAI) cu o mită de 20.000 de dolari. Străinul a fost denunțat de șeful unui inspectorat de poliție din Chișinău, pe care ucraineanul…