Podul Giurgiu - Ruse, care face legătură dintre Bulgaria și România, se închide complet din 9 iulie timp de două luni

Podul Giurgiu - Ruse, care face legătură dintre Bulgaria și România, se închide complet din 9 iulie timp de două luni
Sursa foto: Poliția de Frontieră a României

Podul Giurgiu – Ruse, una dintre cele mai importante legătură dintre Bulgaria și România, se închide complet începând cu data de 9 iulie, timp de două luni. Anunțul a fost făcut miercuri, 3 iulie, de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România, Cristian Pistol, într-o conferință de presă, transmite economedia.ro.

Decizia închiderii complete a podului Giurgiu – Ruse a fost luată de partea bulgară.

„Podul de la Giurgiu – Ruse este administrat dual, pe jumătatea românească de către CNAIR, pe jumătatea bulgară de către compania lor de drumuri. Bulgarii consideră necesar ca să înceapă restricțiile, închiderea practic totală a zonei administrate de ei, începând cu 9 iulie. Acest lucru creează un mare inconvenient traficului de marfă și turistic care se realizează între România și Bulgaria. Am încercat să decalăm, să schimbăm perioada în care se va închide podul, dar partea bulgară nu a agreat”, a declarat Cristian Pistol în cadrul unei conferință de presă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Lucrările mari de reparație la pod vechi de 70 de ani dintre Ruse și Giurgiu sunt programate să înceapă la jumătatea lunii iulie. În prezent, peste 3.000 de vehicule grele trec pe acesta în ambele sensuri în fiecare zi. Potrivit contractului semnat, reconstrucția părții de drum a tronsonului bulgar al podului va dura aproximativ 2 ani și va fi realizată de un consorțiu condus de firma Glavbolgarstroy.

În contextul lucrărilor de reparație pe partea bulgară a podului de peste Dunăre, care trebuie să înceapă luna aceasta, autoritățile din cele două state vor pune în funcțiune o linie de feribot, care este deosebit de importantă pentru înlesnirea traficului.