Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală rămâne deocamdată deschis

Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală rămâne deocamdată deschis
Sursa foto: Primăria Chișinău

Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală, la care sunt efectuate lucrări de reparație capitală, rămâne deocamdată deschis. Autoritățile municipale susțin că până în prezent nu a fost programul calendaristic de închidere a podului și căile alternative de circulație în zona respectivă. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței serviciilor municipale din 1 iulie.

„La podul de pe strada Mihai Viteazul continuă lucrările de hidroizolare și au fost executate lucrări de amenajare a structurii zidului întors. (...) În momentul în care o să avem mai multă conlucrare cu Căile Ferate din Moldova, vom putea decide asupra alternativelor, mecanismului și programului calendaristic de închidere a podului Mihai Viteazul. În acest moment este pe pauză, până nu primim răspunsul în vederea identificării căilor alternative, pentru neadmiterea creării ambuteiajelor excesive. Transportul public în această zonă continuă să circule cum a fost și până la această etapă”, au anunțat responsabili din cadrul Primăriei Chișinău.

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței serviciilor municipale, responsabilii declarau că podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău ar putea fi închis, din iulie și până la sfârșitul verii, pentru eficientizarea lucrărilor de reparație.

Podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău a intrat în reparație în anul 2022. De atunci, circulația în zonă a fost parțial restricționată, iar traficul este extrem de aglomerat. În 2022, primarul Ion Ceban anunța că proiectul va costa peste 108 milioane de lei.

Podul din strada Mihai Viteazul a fost dat în exploatare în anul 1974 și este destinat circulației rutiere pe 6 benzi. Acesta are 311 metri lungime, 26 metri lățime, iar înălțimea acestuia variază între 5 și 14 metri.