Podul de pe drumul național Chișinău-Orhei-Bălți va fi reconstruit. Câți bani vor fi alocați

Podul de pe drumul național Chișinău-Orhei-Bălți va fi reconstruit. Câți bani vor fi alocați
Sursa foto: asd.md

Podul de pe drumul național R6 Chișinău-Orhei-Bălți urmează să fie reconstruit, anunță Întreprinderea de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD). În acest sens, instituția a anunțat că a lansat procedura de achiziție publică pentru lucrările de reparație.

Potrivit ASD, starea tehnică generală a podului este nesatisfăcătoare. Astfel, este preconizată demolarea totală a acestuia, iar pe perioada de execuție a lucrărilor, circulația autovehiculelor ar urma să fie interzisă.

„Conform proiectului pe perioada de desfășurare a lucrărilor, circulația rutieră va fi direcționată pe drumuri de ocolire, cu utilizarea rețelei naționale de drumuri, în conformitate cu schema organizării circulației rutiere, inclusiv amplasarea indicatoarelor în conformitate cu recomandările „Norme metodologice privind condițiile de închidere a circulației și instituire a restricțiilor de circulație public şi /sau protejării drumului”, inclusiv aprobată de către primăria mun. Bălți”, a notat întreprinderea.

Valoarea totală estimată a contractului este de aproximativ 46.981.290 lei, fără TVA. În acest sens, ASD invită toți potențialii ofertanți să participe la această procedură de achiziție publică. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 martie, ora 10:00.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

VIDEO/ Două poduri de pe centura din Bălți vor intra în reparație. Cum va circula transportul
În acest an, Guvernul intenționează să repare două poduri de pe centura din Bălți. În timp ce autoritățile locale spun că acest lucru va îngreuna traficul din oraș, Chișinăul susține că podurile sunt avariate și trebuie reparate în cel mai scurt timp, notează NordNews. Potrivit sursei citate, situa…