Ploile au provocat pagube în mai multe raioane. Acoperișul Centrului de plasament din Bădiceni, doborât de vânt

Ploile au provocat pagube în mai multe raioane. Acoperișul Centrului de plasament din Bădiceni, doborât de vânt
Sursa foto: Mac99 de la Getty Images Signature

Precipitațiile puternice înregistrate pe 8 iunie curent au provocat pagube în mai multe raioane ale țării, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Astfel, conform datelor raportate, mai multe hectare de terenuri agricole și livezi au fost afectate în localitățile din raioanele Soroca, Edineț, Ungheni, Nisporeni și Strășeni.

În raionul Ungheni, satul Măcărești în urma ploilor torențiale cu grindină, au fost afectate circa 11 hectare de viță-de-vie, 12 hectare de floarea soarelui, 10 hectare de porumb și 20 hectare de grâu.

Precipitațiile cu grindină și vânt puternic au distrus circa 280 hectare de porumb în raionul Soroca. Totodată, au fost afectate 43 de hectare de livezi, circa 130 hectare de floarea soarelui, precum și circa 80 hectare de terenuri agricole cu semănături.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Rafalele de vânt puternic au deteriorat acoperișul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca. Concomitent, vântul a smuls și a deteriorat circa 204 foi de ardezie, 160 m2 lambriu din lemn și 2 m3 cherestea.

La Nisporeni, în localitățile Bărboieni și Soltănești, ploile torențiale cu grindină ai nimicit 24 hectare de livezi și 26 hectare de viță-de-vie. Comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează în raioanele unde au fost înregistrate prejudicii pentru evaluarea pagubelor materiale.

UPDATE/ Început de săptămână cu instabilitate atmosferică. Hidrologii avertizează asupra riscului de inundații locale
ACTUALIZARE (16:47) SHS anunță că în legătură cu avertizarea meteorologică privind căderea ploilor de scurtă durată, în intervalul 10 - 11 iunie se prognozează izolat formarea scurgerilor intensive pe pante, cu risc de inundații locale. În unele râuri mici este posibilă creșterea nivelului apei cu 0…