Pleci în vacanță în Turcia sau Grecia? MAE vine cu recomandări în contextul incendiilor de vegetație

Pleci în vacanță în Turcia sau Grecia? MAE vine cu recomandări în contextul incendiilor de vegetație
Imagine simbol

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii R. Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Turcia și Grecia despre riscurile de incendii de vegetație în perioada estivală. Potrivit instituției, în perioada estivală, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în aceste țări, existând un risc ridicat de producere a unor incendii de vegetație.

În acest context, instituția recomandă cetățenilor țării să verifice condițiile meteorologice și atenționările oficiale emise de autorități, înainte de planificarea deplasării și să manifeste precauție în zonele afectate.

Totodată, cetățenii sunt rugați să monitorizeze îndeaproape mass-media locală și să-și anunțe prezența în zonele de risc prin contactarea misiunilor diplomatice/ oficiilor consulare ale R. Moldova din Turcia și Grecia să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă, alimente și să mențină în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În cazul unor alerte telefonice privind izbucnirea unor incendii în zona în care vă aflați, urmați instrucțiunile autorităților locale și ale reprezentanților unităților hoteliere. Totodată, pentru asistență consulară, contactați:

Până în prezent, în Turcia au fost înregistrate 44 de focare de incendii, 30 dintre acestea în zonele rurale și 14 în zone forestiere. Temperaturile foarte ridicate din această perioadă sporesc riscul producerii incendiilor.