Pescuit ilegal. Inspectorii de mediu au sancționat mai multe persoane în raioanele Leova și Criuleni

Pescuit ilegal. Inspectorii de mediu au sancționat mai multe persoane în raioanele Leova și Criuleni
Sursa: Inspectoratul pentru Protecția Mediului

Inspectorii de mediu din raioanele Leova și Criuleni au realizat acțiuni de monitorizare și control asupra activităților de pescuit ilegal, desfășurând razii pe râurile Prut, Nistru și Răut.

Leova

În urma raziilor pe râurile Prut au fost depistate cinci persoane implicate în activități de pescuit ilegal, folosind unelte interzise, precum jupuitoarele.

„Persoanele depistate au fost sancționate în conformitate cu prevederile articolului 114, alineatul (2) din Codul Contravențional, iar amenda aplicată a fost de 7500 de lei, obiectele utilizate în timpul acestor activități ilegale au fost ridicate. Această acțiune reprezintă un pas important în eforturile de protejare a resurselor naturale și de menținere a integrității ecosistemului râului Prut”, anunță Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Criuleni

În urma acțiunilor de monitorizare și control asupra activităților de pescuit ilegal, desfășurate pe râurile Nistru și Răut, au fost depistate și sancționate 4 persoane care pescuiau în perioada de prohibiție.

„Conform prevederilor legale, cei surprinși în actul de braconaj au fost sancționați în conformitate cu articolul 114 alin. (1) Cod Contravențional. Au fost ridicate 3 obiecte interzise pentru pescuit, inclusiv o fatcă, precum și o plasă de 25 de metri fără stăpân”, anunță Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Până pe 14 iunie a fost instituită perioada de prohibiție în obiectivele acvatice piscicole naturale. În această perioadă se interzice pescuitul și prezența în obiectivele acvatice sau în proximitatea acestora cu unelte de pescuit, precum și utilizarea mijloacelor de transport acvatic de către persoanele fizice.

Începând de astăzi, pescuitul în bazinele acvatice naturale este interzis
Începând cu 8 aprilie și până pe 14 iunie curent, se instituie perioada de prohibiție în obiectivele acvatice piscicole naturale, anunță Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM). Astfel, oamenii legii vor desfășura ample acțiuni de control și monitorizare pentru a asigura respectarea legislație…