Începând de astăzi, pescuitul în bazinele acvatice naturale este interzis

Începând de astăzi, pescuitul în bazinele acvatice naturale este interzis
Sursa foto: CherriesJD de la Getty Images Pro

Începând cu 8 aprilie și până pe 14 iunie curent, se instituie perioada de prohibiție în obiectivele acvatice piscicole naturale, anunță Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM). Astfel, oamenii legii vor desfășura ample acțiuni de control și monitorizare pentru a asigura respectarea legislației privind protecția resurselor piscicole și pentru a combate braconajul.

Potrivit instituției, pe durata perioadei de prohibiție se interzice pescuitul și prezența în obiectivele acvatice sau în proximitatea acestora cu unelte de pescuit, precum și utilizarea mijloacelor de transport acvatic de către persoanele fizice.

Măsurile de interdicție includ și zonele specifice unde pescuitul este complet interzis pe o perioadă determinată. Astfel, în timp ce pe unele sectoare ale râurilor și lacurilor pescuitul este interzis timp de 68 de zile consecutive, în alte zone interdicția e valabilă pe o perioadă de 60 sau 84 de zile consecutive, în funcție de specificul și importanța biologică a fiecărui habitat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

De asemenea, pentru a proteja speciile amenințate și pentru a menține echilibrul ecologic, pescuitul este interzis în cursul întregului an în anumite zone precum golful Goieni, lacul Beleu sau în lunca Ohrincea a râului Răut.

În obiectivele acvatice piscicole naturale este strict interzis pescuitul speciilor incluse în Cartea Roșie a R. Moldova, precum și al morunașului în bazinul fluviului Nistru. Lista completă a locațiilor și perioadelor în care este interzis pescuitul, o găsiți AICI.

Locațiile și perioadele în care amatorii de pescuit din țară NU au voie să practice această activitate
Agenția de Mediu a stabilit perioadele de prohibiție a pescuitului sportiv, amator și de agreement al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice. Potrivit ordinului semnat astăzi, începând cu 8 aprilie și până pe 14 iunie inclusiv, se interzice pescuitul în fluviul Nis…