Personalul Agenției Navale a R. Moldova va fi mărit cu 50%. Precizările Ministerului Infrastructurii

Personalul Agenției Navale a R. Moldova va fi mărit cu 50%. Precizările Ministerului Infrastructurii
Sursa foto: ship-photo-roster.com

Personalul Agenției Navale a R. Moldova (ANRM) va fi mărit treptat cu 15 specialiști. Astăzi, Executivul a aprobat un proiect de lege în acest sens, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR).

Potrivit autorităților, pentru a reuși să funcționeze bine, ANRM are nevoie de mai multe resurse umane. Astfel, creșterea etapizată a efectivului-limită va îmbunătăți eficiența și capacitatea Agenției Navale de a îndeplini atribuțiile stabilite.

„Lipsa specialiștilor în cadrul Agenției creează blocaje în activitatea Complexului portuar Giurgiulești și în procesele de pilotare, remorcare portuară, monitorizare a traficului, control tehnic al navelor și personalului navigant și afectează negativ întreg sectorul transportului naval”, explică responsabilii de la Ministerul Infrastructurii.

Pentru a nu interveni asupra bugetului actual, personalul Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică va fi redus cu zece specialiști, iar personalul Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) - cu cinci specialiști.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Redistribuirea va spori capacitatea instituțională a ANRM pentru a-și realiza eficient misiunea, funcțiile și atribuțiile și astfel vom consolida competențele de implementare a politicilor statului în domeniul transportului naval”, a declarat ministrul Andrei Spînu.

Agenția Navală a R. Moldova este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, responsabilă de asigurarea implementării politicilor statului în domeniul transportului naval.

O altă misiune a Agenției constă în supravegherea modului în care persoanele fizice și juridice respectă cadrul normativ în domeniul naval, pentru asigurarea siguranței navigației pe căile navigabile interne și în raza portuară, a calității și inofensivității serviciilor de transport naval și a navigației în genere.