Persoanele cu dizabilități - una dintre cele mai vulnerabile categorii de lucrători din R. Moldova

Persoanele cu dizabilități - una dintre cele mai vulnerabile categorii de lucrători din R. Moldova
Imagine simbol. Sursa foto: iStock

În țara noastră încă mai există categorii vulnerabile de lucrători, care se confruntă cu dificultăți în obținerea și menținerea unui loc de muncă decent și sigur. Aceste realități au fost reflectate în Studiul privind percepțiile asupra drepturilor omului în R. Moldova, efectuat de către Oficiul Avocatului Poporului. Datele au fost prezentate astăzi, în contextul marcării Zilei internaționale a solidarității oamenilor muncii.

„În opinia respondenților, cel mai mult este respectat dreptul la muncă al persoanelor refugiate (60,1 %). Acestea sunt urmate de femei (58,3%) și abia apoi de cetățenii de rând (55,3%)”, precizează reprezentanții Oficiului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit responsabililor, deși se observă un anumit nivel de conformitate în respectarea dreptului la muncă pentru anumite categorii, cum sunt persoanele refugiate și femeile, preocupările persistente sunt legate de grupurile precum consumatorii de droguri și substanțe psiho-active (35,3%), persoanele cu dizabilități (38,8%), cetățenii din regiunea transnistreană (39,7%), persoanele de etnie romă (42,7%).

„Fiecare individ merită să lucreze într-un mediu sigur, echitabil și respectuos. Să ne unim eforturile pentru a asigura că fiecare zi devine Ziua Internațională a Muncii, în adevăratul sens al cuvântului: o celebrare a progresului, a respectului și a solidarității în jurul drepturilor omului la muncă”, conchide Oficiul Avocatului Poporului.
Astăzi este marcată Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii
R. Moldova marchează pe 1 mai Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii. 1 mai este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare. Peste 90 de țări din întreaga lume marchează la 1 Mai Ziua internațională a muncii, Ziua muncii sau Ziua internațională a muncitorilor. Această zi reprezintă un om…
Sursa foto: Oficiul Avocatului Poporului