Pe parcursul săptămânii trecute, peste o mie de copii din țară au ajuns la spital

Pe parcursul săptămânii trecute, peste o mie de copii din țară au ajuns la spital
Sursa foto: Ministerul Sănătății 

În perioada 4-10 martie curent, peste 14 mii de cetățeni din R. Moldova au avut nevoie de intervenția ambulanței, inclusiv 1.948 de copii. Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), 5.528 de pacienți, dintre care 1.088 - copii, au fost transportați la spitale.

„În ultima săptămână, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru persoanele cu următoarele urgențe: 3.617 cardiovasculare, dintre care 54 cu sindrom coronarian acut; 2.051 respiratorii, dintre care 998 infecții respiratorii virale acute; 1.924 neurologice, inclusiv 253 accidente vasculare cerebrale și 1.174 traumatologice”, precizează responsabilii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În perioada menționată, echipele de asistență medicală urgentă au intervenit la 37 de accidente rutiere, produse pe traseele țării, în urma cărora au avut de suferit 43 de persoane. În total, 35 de pacienți, inclusiv opt copii, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Pe parcursul săptămânii trecute, Dispeceratul comun de urgență al CNAMUP a recepționat 42 apeluri pe motivul urgențelor toxice. Acestea au inclus 15 intoxicații cu alcool, zece - cu medicamente și șapte - cu monoxid de carbon. Concomitent, au fost înregistrate 36 de urgențe generate de agenții chimici și de mediu, inclusiv 22 combustii.