Pe acoperișul Președinției a fost instalat un sistem de panouri solare, procurat pe bani americani

Pe acoperișul Președinției a fost instalat un sistem de panouri solare, procurat pe bani americani
Captură video. Sursa: privesc.eu

Pe acoperișul Președinției R. Moldova au fost instalat un sistem de panouri fotovoltaice, cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Costul total al proiectului este 103,6 mii de dolari, iar evenimentul de inaugurare a avut loc pe 5 iulie, pe acoperișul instituției prezidențiale.

La evenimentul de inaugurare a sistemului de panouri fotovoltaice au participat directorul Misiunii USAID Moldova, Jeff Bryan,  ministrul Energiei, Victor Parlicov, și șeful Cabinetului președintei R. Moldova, Adrian Băluțel.

„Aceste panouri solare vor reduce în prima etapă consumul de energie în Președenție cu până la 15%. Ulterior, acest proiect urmează să fie extins  și reducerera costurilor pentru enegia electircă la președinție să crească până la 45%. Este o sumă importantă de bani care va rămâne în bugetul de stat în fiecare an”, a declarat Adrian Băluțel.

Sistemul de panouri fotovoltaice a fost instalat cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Valoarea totală a proiectului este de 103,6 mii de dolari.